(Chef) kok John Spruit

Euro Toques

Ambassadeur van Euro Toques

Sinds enkele jaren ben ik actief lid en Ambassadeur van Euro Toques en tevens juryvoorzitter van de Euro Toques Young Chef Award.

Euro Toques (‘toque’ is het Franse woord voor koksmuts) werd in 1986 opgericht door Paul Bocuse en Pierre Romeyer en heeft vertegenwoordigingen in bijna alle Europese landen.

Landelijk en Europees worden er diverse activiteiten georganiseerd om duidelijk te maken dat we terecht bezorgd moeten zijn over de kwaliteit en de smaak van ons voedsel en over het voortbestaan van landelijke en regionale culinaire tradities. Daarom mogen deze tradities en ambachtelijke bereidingswijzen niet uit het oog verloren worden. Euro-Toques onderscheidt zich van de hedendaagse voedsel en drankensector door vooral gebruik te maken van natuurlijke grondstoffen. Leden van Euro-Toques binden zich aan een erecode. Hierin is vastgelegd dat naar eer en geweten wordt gekookt, met natuurlijke producten en een eerlijke voorlichting aan de klant. Ook is opgenomen dat Euro-Toques culinaire tradities in stand wil houden.

Naast eerlijk voedsel en koken volgens de Euro Toques Code van Eer is veiligheid ook een belangrijk aspect. Ik ben tevens in het bezit van de volgende certificaten:

  • BHV
  • VCA
  • IVA
  • HACCP
  • Allergenen Management. 

Voorzitter Euro Toques

De voorzitter van Euro Toques. de heer T. Janssen, heeft enige tijd geleden mij als volgt omschreven:
John Spruit een rasechte Euro-Toquer !

De CV van John Spruit is ellenlang en alle denkbare opleidingen op het gebied van gastronomie en uiteraard koken heeft hij met aandacht en passie gevolgd. Dat moge blijken uit de vele prijzen die hij in de wacht heeft gesleept. In noem onder andere : WK snert koken, Grand Prix du Caviar, Het Glazen Kalf, wereldkampioen stamppot koken en nu in 2019 finalist bij de prestigieuze kokswedstrijd Slag op de Schelde en daarenboven een van de 10 geselecteerde kandidaten voor de vertegenwoordiging van Nederland bij de finale van de Bocuse d’Or 2019. Kortom John Spruit is passie, creativiteit, innovatie en beheersing van diverse kooktechnieken in een duurzaam jasje ! Paul Bocuse himself zou zijn toque afnemen en diep buigen voor de prestaties die John levert.

(chef) kok in huren

Meat John

Telefoon

Informatie

KvK 74449982
BTW NL001625682B27
Bank NL50INGB0008516108

Fotografie

Corina van Manen
Erik Schaddelee

Email

Contactformulier

Heeft u een vraag over beschikbaarheid van de (chef) kok of andere zaken vul dat het contactformulier in.